logo
dividerآرشیو دستاوردهای مهمdividerتکثیر انبوه گیاه استویا از طریق تکنیک کشت بافت
تکثیر انبوه گیاه استویا از طریق تکنیک کشت بافت
تکثیر انبوه گیاه استویا از طریق تکنیک کشت بافت

دیابت به عنوان یکی از این بیماری‌های مهلک و مرگبار در اکثر جوامع بشری شناخته می شود. تغذیه و رژیم غذایی مناسب شرط اساسی کنترل موفق این بیماری می باشد. ماده شیرین کننده استویا که به استویوزاید معروف است، به سبب فاقد کالری بودن برای افرادی که از دیابت، فشار خون بالا، ناراحتی¬های قلبی، چاقی و عفونت¬های قارچی مزمن رنج می¬برند یک شیرین کنندۀ مطلوب است و به عنوان کاهنده سطوح اسید اوریک و ضد تومور به شمار می¬آید. عصاره برگی استویا دارای خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری و ضد ویروسی و ضد مخمری است که می¬تواند بر علیه گونه¬های مهم قارچی و باکتریایی به کار رود. مطالعات سم شناسی نشان داده است که استویوزاید اثرات سمی، موتاژنی، ایجاد ناهنجاری و سرطان زایی ندارد و زمانیکه به عنوان شیرین کننده مصرف شده است واکنش های آلرژی زا ایجاد نکرده است. همچنین به دلیل نداشتن اثرات سوء مصرف قندهای مصنوعی می¬تواند به عنوان جایگزین شیرین کننده¬های مصنوعی همچون آسپارتام، سدیم ساخارین و سیکلامات به کار رود، بدون اینکه اثرات سوء ناشی از مصرف این شیرین کننده¬ها و محدودیتهای مصرف آنها و اثرات جانبی کلیوی یا نورولوژیکی آنها را داشته باشد. به دلیل وجود تنوع بالای ناشی از دگرگشنی، قوه نامیه پایین بذر و مشکلات بد سبزی، تکثیر رویشی استویا به عنوان یکی از روش های مرسوم تولید در این گیاه شناخته می شود. به همین دلیل تولید انبوه استویا با استفاده از تکنیک های درون شیشه ایی به منظور در اختیار قرار دادن ژنوتیپ های منتخب و پر بازده بهینه سازی شده است.

منبع : اداره روابط عمومی و ترویج یافته ها
© تمامی حقوق برای پژوهشکده متابولیت های ثانویه محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک