logo
dividerآرشیو اخبارdividerجلسه دفاع از رساله دکتری آقای رسول امیریان با عنوان "ارزیابی مسیر اصلاح معکوس در خیار (Cucumis sativus)"
جلسه دفاع از رساله دکتری آقای رسول امیریان با عنوان

در تاریخ 27 شهریور 1398 در سالن اجتماعات محمد رسول الله گروه زیست شناسی دانشگاه اصفهان برگزار گردید. این پژوهش در مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی اصفهان و با راهنمایی سرکار خانم دکتر زهره حجتی و دکتر پژمان آزادی انجام شد. جلسه دفاع با حضور اساتید محترم خانم دکتر حجتی، آقایان دکتر سعیدی، دکتر متولی باشی، دکتر طالبی، دکتر خان‌احمدی و تعدادی از همکاران مدیریت بیوتکنولوژی کشاورزی اصفهان و دانشجویان برگزار گردید و رساله با درجه عالی پذیرفته شد. اصلاح معکوس یک روش جدید جهت بازتولید گیاه هتروزیگوس از طریق جنسی (تولید بذر) است. بدین ترتیب که بعد از توقف کراس‌اوور، والدین خالص از گیاهان هتروزیگوس ایجاد می‌شوند و با تلاقی والدین خالص مکمل، امکان بازتولیدگیاه هتروزیگوس فراهم می شود. در جلسه دفاع نتایج پژوهش های انجام گرفته در مسیر اصلاح معکوس خیار شامل: باززائی درون‌شیشه‌ای خیار، توقف کراس‌اوور با استفاده از خاموش سازی ژن CsDMC1 و آندروژنز از طریق کشت بساک ارائه گردید.

منبع : روابط عمومی