logo
dividerاعضاء هیئت علمیdividerمرتضی خان احمدی
اعضاء هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
دانشیار- سرپرست پژوهشکده متابولیت های ثانویه
مرتضی خان احمدی
دانشیار- سرپرست پژوهشکده متابولیت های ثانویه
tel 031-42235858
email khanahmadi@abrii.ac.ir

031-42235909

 

  • معرفی کلی
  • تحقیقات
  • مقالات علمی
  • دستاوردها

دکتر مرتضی خان احمدی در سال 1368 پس از اخذ مدرک کارشناسی از دانشگاه صنعتی اصفهان همکاری خود را با کمیته مهندسی شیمی جهاد دانشگاهی صنعتی اصفهان آغاز نمود و پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه صنعتی شریف در سال 1373 در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استخدام گردید و تا سال 1378 بعنوان عضو و رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی اصفهان فعالیت نمود. در سال 1383 پس از اخذ مدرک دکتری از دانشگاه صنعتی شریف به عنوان رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی بکار خود ادامه داد و در سال 1390 به سمت رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان منصوب گردید. ایشان از سال 1394 همکاری خود را با پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی در سمت سرپرست مدیریت منطقه مرکزی آغاز نمود. تخصص نامبرده مهندسی شیمی گرایش بیوتکنولوژی صنعتی بوده زمینه اصلی تحقیقات ایشان تولید فراورده های بیولوژیکی در بیوراکتورها بویژه بیوراکتورهای تخمیر جامد و اخیرا بیوراکتورهای کشت بافت گیاهی می باشد. نامبرده بعنوان داور با مجلات مختلف از جملهbiochemical engineeringjournal و bioresource technology همکاری دارند.

طراحی بیوراکتور مناسب برای کشت ریشه مویین گل راعی به منظور تولید هایپرسین و هایپرفورین

تولید متابولیت های ثانویه در بیوراکتور در مقایسه با کشت در مزرعه از مزایای ناچیر بودن مصرف آب، سریع بودن تولید و عدم تاثیر شرایط اقلیمی بر کیفیت محصول تولیدی بهره مند است. بهرحال تولید اقتصادی در بیوراکتور مستلزم طراحی مناسب و کارامد بیوراکتور است. در این پروژه بیوراکتور مناسب برای کشت ریشه مویین گل راعی طراحی و ساخته شده و برای تولید متابولیت های ثانویه هایپرسین و هایپرفورین تست می گردد.

  • Behnam, S., Karimi, K., Khanahmadi, M. and Salimian, Z., 2016. Optimization of glucoamylase production by Mucor indicus, Mucor hiemalis, and Rhizopus oryzae through solid state fermentation/Mucor indicus, Mucor hiemalis, ve Rhizopus oryzae tarafından üretien glukoamilazın katı hal fermantasyonu ile optimizasyonu. Turkish Journal of Biochemistry, 41(4), pp.250-256. (ISC), (Scopus)
  • Behnam S.Karimi K. ,Khanahmadi M. and Salimian Z., 2016 Optimization of xylanase production by Mucor indicus, Mucor hiemalis, and Rhizopus oryzae through solid state fermentation (in Persian),   Biological Journal of Microorganism, 4(16), pp. 1-10(ISC)
  •  Aghababaie, M., Khanahmadi, M. and Beheshti, M., 2015. Developing a detailed kinetic model for the production of yogurt starter bacteria in single strain cultures. Food and Bioproducts Processing, 94, pp.657-667. (ISI)
  • Aghababaie, M., Khanahmadi, M. and Beheshti, M., 2015. Developing a kinetic model for co-culture of yogurt starter bacteria growth in pH-controlled batch fermentation. Journal of Food Engineering, 166, pp.72-79.  (ISI)
  • Esmeailkhanian, S., Mojgani, N. and Khanahmadi, M. 2014. Characterization of partially purified bacteriocin-like substance (BLIS) produced by probiotic Lactobacillus strains. International Journal of Enteric Pathogens, 2(2). (ISC)
  • Aghababaie, M., Beheshti, M., Khanahmadi, M., 2014. Effect of temperature and pH on formulating the kinetic growth parameters and lactic acid production of Lactobacillus bulgaricus. Nutrition and Food Science Research, 1 (1), pp.49-56. (ISC)
  • Paraj, A., Khanahmadi, M., Karimi, K. and Taherzadeh, M. J., 2014. Reverse micellar extraction of fungal glucoamylase produced in solid-state fermentation culture. Journal of Microbiology and Biotechnology, 24 (12), pp.1690–1698. (ISI)
  • Mokhtari, F., Khanahmadi, M., Askari, B., Mosharef, L. and Elhamirad, A.H., 2014. Comparison of antioxidant efficiency in oven aging and addition of BHT for rice bran extract (in Persian). Journal of Agricultural Engineering Research, 15(1), pp.55-66.(ISC).
  • Molaverdi, M., Karimi, K., Khanahmadi, M. and Goshadrou, A., 2013. Enhanced sweet sorghum stalk to ethanol by fungus Mucor indicus using solid state fermentation followed by simultaneous saccharification and fermentation. Industrial Crops and Products, 49, pp.580-585. . (ISI)
  • Shahi, S., Alemzadeh, I., Khanahmadi, M. and Roostaazad, R., 2011. Xylanase production under solid state fermentation by aspergillus niger. International Journal of Engineering-Transactions B: Applications, 24(3), pp.197.(ISC)
  • Shahdad, M.R., Khanahmadi, M. and Fazlali, A.R., 2011. Investigation of freeze dryer performance using numerical simulation (in Persian). Journal of Agricultural Engineering Research, 12(1), pp. 45-58.(ISC)
  • Shahdad, M., Fazlali, A.R. and Khanahmadi, M., 2011. Improvement of a mathematical model for freeze dryer (in Persian). Journal of Separation Science and Engineering, 2(2), pp.33 -43.(ISC).
  • Abedinifar, S., Karimi, K., Khanahmadi, M. and Taherzadeh, M.J., 2009. Ethanol production by Mucor indicus and Rhizopus oryzae from rice straw by separate hydrolysis and fermentation. Biomass and bioenergy, 33(5), pp.828-833  (ISI)
  • Ebrahimi, F., Khanahmadi, M., Roodpeyma, S. and Taherzadeh, M.J., 2008. Ethanol production from bread residues. Biomass and Bioenergy, 32(4), pp.333-337(ISI)
  • Malek, S., Heidari Soltanabadi, M., Khanahmadi, M., Ghazvini, H.R., Mirmajidi, A. Shahedi, M. and Kermani, A., 2008. Effect of accelerating drying on prune quality characteristics in a solar dryer (in Persian). Journal of Agricultural Engineering Research, 9(3), pp.107-122.(ISC).
  • Khanahmadi, M., Roostaazad, R., Mitchell, D.A., Miranzadeh, M., Bozorgmehri, R. and Safekordi, A., 2006. Bed moisture estimation by monitoring of air stream temperature rise in packed-bed solid-state fermentation. Chemical engineering science, 61(17), pp.5654-5663. . (ISI)
  • Khanahmadi, M., Mitchell, D.A., Beheshti, M., Roostaazad, R. and Sánchez, L.R., 2006. Continuous solid-state fermentation as affected by substrate flow pattern. Chemical engineering science, 61(8), pp.2675-2687. . (ISI)
  • Khanahmadi, M., Roostaazad, R., Bozorgmehri, R. and Safekordi, A., 2005. The thermal conductivity of moist wheat bran beds used in solid state fermentations. Food and bioproducts processing, 83(3), pp.185-190. . (ISI)
  • Khanahmadi, M., Roostaazad, R., Safekordi, A., Bozorgmehri, R. and Mitchell, D.A., 2004. Investigating the use of cooling surfaces in solid‐state fermentation tray bioreactors: modeling and experimentation. Journal of chemical technology and biotechnology, 79(11), pp.1228-1242. . (ISI)

- طراحی و ساخت بیوراکتور پایلوت تخمیر جامد

- تولید کمپلکس آنزیمی قابل استفاده در خوراک دام بروش تخمیر جامد

- تولید استارتر های ماست تجاری و بومی

- تولید باکتری های اسید لاکتیک بروش تخمیر جامد

- تولید آنزیم زایلاناز برای استفاده در خوراک طیور بروش تخمیر جامد

- فارغ التحصیل ممتاز دانشگاه شریف در مقطع دکترا در سال 1383

- پژوهشگر نمونه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در سال 1388

© تمامی حقوق برای پژوهشکده متابولیت های ثانویه محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک